Examens

Het examen (zowel voor het wedstrijd als voor het recreatiebrevet) is volledig gebaseerd op het handboek.

Het theoretische deel van het examen zal dan bestaan uit vragen waarvan de antwoorden terug te vinden zijn in het handboek. Onnodig te zeggen dat het handboek niet gebruikt mag worden tijdens het examen.

Tijdens het praktijk examen wordt gedurende 15-20 minuten een 2- of 3-boeienparkoers gereden. Belangrijkste zaken waar naar gekeken wordt is dat de buggyrijder moeiteloos de verschillende koersen en koersovergangen kan rijden met in acht name van de veiligheid. Hoewel er meerdere personen tegelijkertijd het parkoers zullen rijden is het geenszins een wedstrijd. In het parkoers zullen geen oranje zones worden geplaatst. Naast het parkoers rijden zal gevraagd worden een noodstop te maken tijdens een koers bepaald door de examinator.

Tijdens de examens moet je uitrusting uiteraard voldoen aan regels zoals die gelden:

Je materiaal moet deugdelijk zijn en uiteraard moet je een helm dragen.
Ook zal je buggy gecontroleerd worden volgens de wedstrijd richtlijnen.

Hopelijk ten overvloede: tijdens het praktijk examen gebruik je je eigen materiaal. Je (aanvullende) WA verzekering dient natuurlijk ook op orde te zijn.

Hierbij wat informatie wat men nu moet doen om een licentie te behalen.

Een licentie houdt in dat je aan toont aan anderen en je omgeving dat je ge-oefend bent met de buggy sport dus ook dat je weet hoe je je aan regels moet houden en je ook bekend bent met voorrangs regels. Natuurlijk kan men denken ja en …. op dit moment liggen veel buggy lokaties onder vuur bij gemeentes juist door aan te tonen dat je lid bent van een club en dat je bekend met de regels geeft ons weer kracht naar de gemeente’s om juist te beslissen om locaties open te houden daar jij als rijder ge-acht wordt de regels te kennen. Tevens kan je met een wedstrijd licentie ook mee doen aan wedstrijden zowel nationaal als internationaal. Ook zijn er diverse gebieden in het buitenland waar een licentie plicht geldt.

Wel verwacht de BCH dat jij als lid op gebieden waar nummerplicht is je dan ook daadwerkelijk je nummer voert en dus ook de aldaar geldende regels respecteerd en je aan de toegewezen gebieden houdt.

Een licentie krijgen is vrij makkelijk wat moet je dan doen?: o Je meldt je aan als lid bij de BCH (zie andere sticky topic) o Je zorgt ervoor dat je contributie betaald is, dat wij alle gegevens die we vragen in dat bericht van je hebben. o Je zorgt ervoor dat je het cursus boek geleerd hebt. Je maakt of met het bestuur een afspraak of we brengen je in contact met 1 van onze examinatoren.

Waar kan je je licentie nu behalen ?:

• Tijdens wedstrijden van de BCH hebben wij altijd wel even tijd voor je.
• Op diverse locaties in Nederland hebben wij examinatoren dit zijn:

H-nummer Naam Locatie
H013 Robert Smits Ouddorp/Brouwersdam
H061 Stijn Ghering Ouddorp/Brouwersdam
H062 Egbert Attema Ouddorp/Brouwersdam
H106 Maarten de Graauw Ouddorp/Brouwersdam
H110 Joop van der Werve Ouddorp/Brouwersdam
H127 Stefan Raaijmakers Ouddorp/Brouwersdam
H134 Bertil Voogd Ouddorp/Brouwersdam
H140 Jeroen Potters Ouddorp/Brouwersdam
H145 Rene van Hal Ouddorp/Brouwersdam
H127 Stefan Raaijmakers IJmuiden
H170 Mark v/d Berg IJmuiden
H200 Gerrie Eringa Regio Drenthe

 

Geef even je voorkeur aan en we brengen je met een examinator in contact.
Tevens natuurlijk examinatoren gezocht want ons lijstje is weer aan het uitdunnen.

Wil je meer weten je kan ons altijd mailen :
organisatie@buggyclubholland.com

Met vriendelijke groet,

Bestuur Buggy Club Holland