Les Hemmes (Frankrijk)

Zone voor buggyrijden en meerlijnsvliegeren

Op 1 September 2007 is er door de Burgermeester van Oye-Plage een nieuwe zonering voor het buggy gebied Les Hemmes ingesteld. Deze zonering is kleiner als wat er voorheen was en is opgedeeld in 2 gebieden.
Het deel wat onder Oye-Plage valt is hierdoor gescheiden en ook de parkeerplaats op Rue de Salines is niet meer bruikbaar om het buggy gebied te benaderen.

De zone bevind zich in het groene gedeelte en is dus alleen berijkbaar via GCU Parking (adres volgt). Vanaf hier kan men naar rechts rijden tot de palenrij van Gravelines. Ga hier niet doorheen aangezien hier een beschermd natuurgebied ligt. De zone waar men niet meer mag komen is vanaf de GCU parking tot aan de opgang bij Camping Les Palominos. Vanaf de opgang Les Palominos mag men wel nog links richting Calais. Houdt ten alle tijden minimaal 100 meter afstand vanaf de duinen zodat een vrije doorgang voor de vissers en wandelaars gewaarborgt blijft.

Verder is Les Hemmes een licentie only gebied geworden wat inhoud dat je hier alleen mag rijden als je een geldige FISLY licentie hebt (Bij de BCH is dat een Basis of Wedstrijd brevet). Voor alle BCH leden gelden ook hier de normaal in Nederland geldende regels namelijk: Je hebt je te houden aan de zonering, je respecteert de natuur, je veroorzaakt geen overlast voor de overige bezoekers en je voert ten alle tijden je nummerborden. Bij overtreding hiervan zullen de normaal geldende sacties opgelegd worden.

Getij informatie kan je vinden op deze site: KLIK!
Getij boven de 60 is een no go voor Les Hemmes normaliter staat alles dan blank.

Bijgevoegd het officieele besluit: KLIK!