Burgh Haamstede (!)

Kitebuggyen verboden!

Laatste nieuws Burgh Haamstede februari 2011

Helaas, wij zijn niet meer welkom op dit prachtige strand. Zie onderstaand artikel:

Kitebuggy’s niet meer welkom op Verklikkerstrand

Het is gedaan met het kitebuggyen op het Verklikkerstrand bij Burgh-Haamstede. Om een vergunning te kunnen geven, was extra onderzoek nodig. Dat wilde de gemeente niet betalen. Daarom wordt het strand niet meer aangemerkt als zone voor extreme sporten, zoals kitebuggyen. De gemeente Schouwen-Duiveland liet onderzoeken wat de gevolgen van deze extreme sport waren voor het strand.

Bezwaar
Bezwaarmakers, waaronder de Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland hadden eerder al om een verbod gevraagd. Om aan te geven dat kitebuggyen verboden is op het Verklikkerstrand worden de strandfolder en bebording aangepast.

Link naar het artikel

Laatste nieuws Burgh Haamstede juli 2010

Het bleef de afgelopen weken vanuit de BCH wat stil in zake de buggy- en vliegerlocatie op het strand bij Burgh Haamstede. Het zogenaamde Verklikkerstrand. Hoewel de BCH al jaren nauw betrokken is bij de ontwikkelingen op deze locatie, was de stand van zaken de afgelopen weken even wat minder duidelijk. De vergunning is weliswaar verleend, maar dat wil nog niet direct zeggen dat de vliegers de lucht al in kunnen. Voordat de vergunning officieel in kan gaan moet er namelijk aan allerhande voorwaarden voldaan worden. Zo moeten er eerst attenderingsborden geplaatst worden, locatie-informatie teksten moeten gemaakt worden op de websites van de gemeente en de BCH, er moeten palen komen om de zone goed aan te duiden en zo zijn er nog enkele punten waar aan voldaan moet worden. Er wordt nu door verschillende mensen hard gewerkt aan de genoemde voorwaarden.

Het is op dit moment derhalve nog niet toegestaan dat we op deze locatie al gaan rijden. We moeten echt eerst aan alle voorwaarden voldaan hebben. Ik zou dus alle buggyrijders (BCH- en niet BCH-leden) willen verzoeken nog even geen gebruik te maken van deze mooie locatie. Het zou de positieve ontwikkelingen echt flink schaden. Laten we hopen dat we er na de zomermaanden, aan het begin van het nieuwe buggyseizoen, een mooie buggylocatie bij hebben. Zodra er meer informatie is, zullen we dat zeker hier melden.

De zone op het Westerschouwse strand bij Burgh Haamstede zoals hij was in de afgelopen jaren. De zone die vanaf dit najaar gaat gelden is bijna gelijk aan deze zone met als belangrijkste verschil dat de afstand tot de embryonale duintjes minimaal 50 meter gaat worden (was 20 meter). Let op: dit strand is momenteel nog verboden gebied voor extreme sporten.

Strandopgang Duinhoevepad.

Ad Branger, 9 juli 2010