Crossing Greenland!

BuggyClub Holland lid steekt in 2014 Groenland over.

Eric “MTwater” Leegwater, Nederlands kampioen kite buggy 2011 in de Open klasse, zal begin mei 2014 afreizen naar de Westkust van zuid-Groenland met 150 kg aan baggage.

Zijn 2 man sterke team zal met een helicopter op de Groenlandse ijskap afgezet worden vanwaar zij een barre tocht van 4.500 km zullen afleggen. Gebruikmakend van de wind zullen zij zich laten voorttrekken door vliegers om daarmee 100 tot 200 km per dag richting Noord Groenland te reizen.

Met meer dan 60.000 km rijervaring in hun strandbuggies, zullen de heren dezelfde buggytechnologie gebruiken om met hoge snelheid over de enorme sneeuwvlaktes te reizen. In plaats van wielen worden de buggies nu uitgerust met snowboards.

Eenmaal in Noord Groenland aangekomen hebben de heren 2.100 km afgelegd en alsof dat niet genoeg is, keren de heren weer om voor de terugreis naar Zuid Groenland. De terugreis zal het meest uitdagend worden aangezien de heren dan voornamelijk tegenwind zullen hebben waardoor de terugreis 900 km langer zal worden.

Met een totaalafstand van meer dan 5.000 km zullen de heren 6 weken op de Groenlandse ijskap verbleven. Indien de heren de tocht met succes weten te volbrengen, dan zal dit een wereldrecord betekenen voor de langste afstand die met behulp van vliegers is afgelegd in een poolomgeving!

Buggy Club Holland is trots op deze bikkels en zullen hun vorderingen met spanning volgen.
Success toegewenst namens alle leden van BCH.

Meer info is te vinden op de website van www.snowbuggy.nl