Afgelasting race weekend Ouddorp!

Beste leden van Buggyclub Holland,

In het weekend van 8 en 9 oktober 2011 staat een wedstrijd gepland op het Vuurtorenstrand Ouddorp. Na zorgvuldige bestudering van de weersvooruitzichten voor dit weekend heeft het Bestuur zojuist besloten deze wedstrijden af te gelasten.

Er zijn een aantal redenen voor dit besluit:

  • voor het weekend wordt voor zowel zaterdag als zondag veel regen en wind (7Bft) verwacht (al is er sprake van voortdurend wisselende verwachtingen). Hierdoor is de kans groot dat een groot deel van het weekend zal verregenen.
  • ook op donderdag 6 en vrijdag 7 oktober wordt veel wind en regen verwacht, waardoor de kans groot is dat het Vuurtorenstrand voor een groot deel onder water komt te staan.
  • de toestand van het strand is de laatste tijd niet goed; door de verwachte wind denken wij dat dit er zeker niet beter op zal worden, waardoor mogelijk gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, gecombineerd met harde wind.
  • zo kort na de wedstrijden op IJmuiden die eveneens gedeeltelijk in het water vielen, vinden wij het jammer als dit opnieuw gebeurt.
  • tenslotte denken wij dat voor de deelnemers nu nog de mogelijkheid bestaat om eventuele overnachtingen te annuleren, zodat jullie er ook geen nadeel van ondervinden.

Deze beslissing moest nu door het Bestuur worden genomen, omdat tot vanavond de mogelijkheid bestond de (kostbare) wedstrijdverzekering te annuleren.

 
Wij hopen op jullie begrip voor deze moeilijke beslissing en hopen eveneens dat de voor begin november geplande wedstrijden (5 en 6 november, Brouwersdam) wel zullen kunnen doorgaan. De betaalde wedstrijdgelden blijven uiteraard staan voor de volgende wedstrijden.

Met vriendelijke groet,

Bestuur en Wedstrijdcommissie Buggyclub Holland