Arjen van der Tol Nederlands Kampioen 2010-2011

Het seizoen 2010-2011 zit er weer op. Een seizoen waarin het weer voor de nodige uitdagingen zorgde maar waar toch nog 16 races per klasse zijn verreden onder sterk varierende omstandigheden. Een echt NK dus!

In de Masterklasse domineerde wereldsnelheidsrecordhouder Arjen van der Tol, gevold door Jeroen Potters en Rens van Lier die uiteindelijk 3e werd in het algemeen klassement. Nog even zag het er naar uit dat Jeroen en Rens nog voldoende ambities hadden nog met de felbegeerde beker naar huis te gaan maar opnieuw gooide het weer roet in het eten.
De laatste races werden vanwege de gevaarlijke omstandigheden op het strand helaas afgelast.

In de Open klasse ging nieuwkomer Eric Leegwater met het kampioenschap aan de haal. Zijn eerste manche was kennelijk nog even ‘wennen’ maar daarna was hij iedereen constant te snel af. Stevy de Roij kon hem niet meer inhalen en werd 2e, gevolgd door Jort Noordhuis op een prachtige 3e plaats. Eric, Stevy en Jort zijn gepromoveerd naar de Master klasse en zullen daar komend seizoen hun kunsten laten zien. Heren, gefeliciteerd!

Dit seizoen ontwikkelde zich ook een mooie strijd bij de Dames. Wendy Kuper, Marieke van Pinxsteren en Kim Melkert vochten om de titel Nederlands Kampioen bij de dames. De strijd werd uiteindelijk gewonnen door Marieke, gevolgd door Wendy en Kim.

In de juniorenklasse werd Rick van Peer Nederlands kampioen. Nog even en Rick kan zich gaan bewijzen in de reguliere Open klasse. De skills heeft hij in ieder geval meer dan voldoende!

Bij de Kiddies werd Justin Hafkamp kampioen. Deze dappere vent scheurt vrolijk in het grote startveld mee en zelfs in het overall klassement heeft hij een schitterende 16e plek weten te bemachtigen. Dat belooft veel goeds voor de toekomst!

Een woord van dank
Het bestuur van Buggy Club Holland wil iedereen wederom bedanken voor de tomeloze inzet voor, tijdens en na de races. zonder jullie vrijwillige inzet kunnen wij geen wedstrijden van de grond krijgen. Tevens bedankt het bestuur weer de diverse EHBO organisaties die ons dit jaar weer fantastisch ondersteunden tijdens de events.

En last but not least, een dankwoord voor onze hoofsponsor PeterLynn en sponsor Vliegers&co. Jullie bijdragen, zowel geldelijk en in natura, zorgen ervoor dat wij als club de aktiviteiten kunnen organiseren en de sport kunnen blijven promoten. Super, bedankt!

Hoofdsponsor: PeterLynn
Sponsor: Vliegers&co