Nederlandse kitebuggyers wereldkampioen bij zowel dames als heren!!!

Het Bestuur van de Buggyclub Holland is waanzinnig trots op haar leden John Jansen en Carien van der Meulen die in De Panne (België) wereldkampioen kitebuggyen zijn geworden.

 

John Jansen werelkampioen 2010

Carien van der Meulen Wereldkampioen 2010


Met dank aan Walter Carels voor de foto’s

John Jansen (H64) werd overtuigend wereldkampioen bij de mannen terwijl Carien van der Meulen (H81) bij de dames op sublieme wijze de Duitse achtervolgsters achter zich liet. Als 3e bij de mannen eindigde Arjen van der Tol (H42), die eerder dit jaar de topsnelheid bij het kitebuggyen neerzette op 133km per uur.

Om het helemaal compleet te maken hebben de Nederlandse buggiers ook het landenklassement bij de mannen gewonnen. Jeroen Potters, Arjen van der Tol en John Jansen pakten die prijs. Daarmee waren de prijzen dus verdeeld en heeft Team Nederland alle hoofdprijzen binnen.

De kitebuggysport in Nederland maakt al jaren een gestage groei door, terwijl ook het niveau van de sport in Nederland voortdurend stijgt. Het Bestuur van de Buggyclub Holland (ruim 200 gelicentieerde rijders) ziet de geweldige resultaten tijdens het wereldkampioenschap kitebuggyen 2010 dan ook als het bewijs dat de kitebuggysport in Nederland volwassen is geworden.

Wij feliciteren John Jansen en Carien van der Meulen van harte met deze geweldige prestatie!

Buggy Club Holland

Alwin Brandt
Rens van Lier
Bertil Voogd