NK weekend op IJmuiden TOP!

ijmuiden_startNa tijden geplaagd te zijn geweest door ongunstige wedstrijdomstandigheden, liet de locatie IJmuiden, zich in het weekend van 22-23 maart, weer eens van zijn beste kant zien ! Op het harde strand werden in totaal 6 races per klasse verreden waarvan de meeste onder een heldere zonnige lucht met een schitterend constante wind, wat willen we nog meer.
Op zaterdag werd een parcours gestoken met 7 boeien en op zondag konden de rijders zich meten op een parcours met 9 boeien, een juiste beheersing van de bochttechnieken evenals een goed technisch inzicht bleken hier de noodzakelijke ingrediënten je concurrenten voor te blijven.

William Pelgrim (H-169) was in de Open klasse iedereen te snel af en pakte met een totaal van 7 punten de overwinning, met 10 punten pakte Rob van der Vaart (H250) een zeer nette 2e plek. Marijn van der Elst (H123) werd 3e met 17 punten. In het algemeen klassement lijkt de strijdt om de eerste 3 plekken, tussen deze heren, nu echt los te gaan barsten !
MK3D1780BW

In de Master klasse domineerde Stephan van Bommel (H1) hij wist soeverein alle races te winnen. De strijd om de 2e en 3e plek was zeer spannend en werd uiteindelijk gewonnen door Mark van den Berg (H170). Dennis Aalbers (H36) bleef zijn concurrentie voor en pakte zeer verdiend de 3e plek.
MK3D1785BW

Bij de Dames ging de overwinning naar Kim Melkert (H202), een mooie 2e plek was er voor Marieke van Pinxteren (H122).
MK3D1776BW

Wouter van der Kamp (H4) reed zijn eerste wedstrijd en verbaasde met zijn buggyvaardigheden menig open rijder ! Na 6 zeer nette races werd hij beloond met een 1e plaats in de Junioren klasse, wij verwachten nog veel moois van dit nieuwe talent!
MK3D1774BW

Last but not least, de 45+Cup ging naar Rob van der Vaart (H250) die dit weekend dus met 2 bekers naar huis mocht gaan!
MK3D1782BW

Bestuur en wedstrijdleiding bedanken iedereen voor een schitterend weekend en zien allen graag 5-6 april op de Brouwersdam voor alweer het 5e wedstrijdweekend van het NK, tot dan !