Texel weer ouderwets goed!

Een wedstrijdweekend waarbij de weergoden ons beide dagen weer eens gunstig gezind zouden zijn…Hiernaar werd al lang uitgekeken door vele wedstrijdrijders van de BCH.

1 en 2 juni was het dan eindelijk weer eens zover, het ruime strand bij de Cocksdorp op Texel bood het toneel voor 2 dagen wedstrijd rijden met schitterende omstandigheden! In totaal konden zowaar 7 races per klasse verreden worden.
De zaterdag begon met stevige wind waardoor er met flinke snelheid over het parcours geracet kon worden, zondag zag een stuk minder wind waardoor de start, het kiezen van de juiste koers en het technisch handelen van een grotere vlieger, ingrediënten bleken om voorin te eindigen.

Rens van Lier kwam uiteindelijk bij de Master klasse, voor het 2e jaar rij, als winnaar uit de bus.
De Open klasse werd gedomineerd door Marcel Wojtas die met een zeer knap totaal van 0 punten (!) de overwinning pakte.
Bij de Dames was Kim Melkert iedereen te snel af, en bij de junioren ging de beker mee met Justin Hafkamp.
De Vliegers en co 45+ Cup werd gewonnen door Bert Aalbers.


texel_2013_masterstexel_2013_45plustexel_2013_open


texel_2013_damestexel_2013_juniortexel_2013_02texel_2013_juttertexel_2013_01texel_2013_03Bestuur en wedstrijdleiding bedanken iedereen voor een schitterend weekend waarbij speciale dank uitgaat naar slijterij de Wit uit Den Burg die wederom twee kruiken overheerlijke Texelse Jutter voor de winnaars beschikbaar had gesteld.

Tot volgend jaar!